Zajęcia kulinarne są doskonałym źródłem wiedzy dla uczniów. Nasze jedzenie bowiem, zawiera wiele informacji o świecie w którym żyjemy, jest przecież jego częścią. Ze względu na wielorakie doznania zmysłowe zajęcia w kuchni są sposobnością do poznawania otoczenia i integracji zmysłów w naturalnych, niewymuszonych sytuacjach. Najlepszym sposobem poznawania świata jest nauka poprzez własne doświadczenie, czyli odkrywanie świata. Uczniowie z klasy 3a, pamiętając o tym, że biorą udział w Ogólnopolskim Programie Edukacyjnym „DOBRZE JEMY ZE SZKOŁĄ NA WIDELCU”, po raz kolejny wykorzystali swoje umiejętności kulinarne i wraz z rodzicami miło spędzili czas w kuchni, przygotowując tym razem… naleśniki. W trakcie warsztatów kulinarnych dzieci utworzyły prawdziwe „dzieła sztuki”. Powstały cudowne góry naleśników, pankejków i placuszków. Nie zabrakło nawet tortu zrobionego z naleśników. Na plackach powstawały piękne, kolorowo- owocowe dekoracje. Wspólne gotowanie sprawiło dzieciom ogromną frajdę. Kolejna przygoda kulinarna zaliczona!